Saturday, March 24, 2012

Keyakinan Najib terhadap PRU13 terlalu tinggi..............

Najib terlalu yakin akan memenangi PER13 ini dengan mudah. Keyakinan beliau adalah berdasarkan sambutan rakyat miskin terhadap pemulang balik kan wang rakyat. Beliau terlupe bahawa pemikiran rakyat hari ini sudah berubah, tidak sama macam 2 atau 3 puluh tahun dahulu.

Itu lah kesilapan UMNO, masih menganggap rakyat bodoh. Sebenar nye pimimpin2 UMNO lah yang bodoh, apa bila lihat ramai yang hadir pada hari2 perayaan atau kedatangan pemimpin melawat sesuatu daerah maka mereka anggap rakyat sudah menyokong UMNO.

Pemimpin2 ni bukan nye tidak tahu bahawa yang ramai datang itu telah di kerah, di upah, diangkut dan di beri makan minum - semuanye dengan percume. Kerahan2 rakyat untuk hadir ke sesuatu perayaan dan keraian atau lawatan pemimpin2 UMNO ini bukan nye perkara baru, sebelum UMNO merundum jatuh pada PRU12 lalu, senario yang sama juge berlaku tentang sambutan rakyaat terhadap UMNO.

Sebenar nye sayap2 UMNO seperti di bahagian Wanita dan Pemuda sangat bermasalah. Najib cuba melindungi  permasalahan dalam Wanita UMNO dengan mengadakan perhimpunan khas, seperti photo di atas kita lihat pemandangan 'full house' dalam perhimpunan yang kunun nye bersatu padu menyokong ketua mereka - Shahrizat Jalil.

Pada hakikat yang se benar2 nye, berapa buah negeri kan yang ada bawa sepanduk menyokong Shahrizat? Cube perhatikan kembali poto2 dalam persidangan itu. Selain dari itu, kita juge tidak nampak muka2 lama seperti YB Rafidah dan rakan2 nye. Sebenar nye vetren2 Wanitan UMNO sudah boikot ini persidangan.

Najib sudah terlupe berapa ramai kah bilangan wanita2 yang masih lagi berdiri teguh di belakang Rafidah dan rakan2 nye. Dengan perbuatan Najib melindungi Shahrizat, bermakna Najib sudah memusuhi veteran2 Wanita UMNO keseluruhan nye. Pasti protest2 "Wanita UMNO Veteran" ini akan ter terjemah dalam PRU 13 akan datang.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...