Wednesday, December 30, 2009

Malu, sungguh memalukan negara - kepincangan pertahnan negara terlalu lemah ....

Gambar hiasan

Episode yang sangat memalukan negara berkenaan kehilangan enjin jet pesawat TUDM tidak sepatutnya didedah kan kepada pengtahuan umum. Ianya patut di rahsiakan sehingga semua siasatan habis di jalankan.

Perkara ini sangat sensitif bagi pertahan negara, bukan sahaja ianya telah menampak kan kelemahan dan kepincangan dalam pentadbiran pertahan negara. Ini akan memberi tanggapan buruk kepada negara oleh dunia.

Selalunya setiap peristiwa buruk seperti ini jika di siasat pun ianya TIDAK akan berakhir dengan jawapan yang baik dan jelas. Segala hasil siasatan akan berakhir dengan 'kesilapan teknical' sahaja.

Pehak yang benar2 bertanggung jawab akan terlepas begitu sahaja. Apa nak di hiraukan ini semua hanya harta kerajaan dan buka hak mana2 individu. Tiada siapa yang rugi atau menerima kesusahan.

Perkara buruk sebegini yang melibatkan wang ringgit kerajaan sudah menelan ribuan juta PM semenjak BN memerintah negara. Semua pehak yang terlibat tidak pernah dikenakan sebarang tindakan. Sekarang mereka semuanya menikmati gaya hidup mewah dan kaya raya. Ianya tidak akan berakhir sehingga kerajaan BN terus kekal memerintah negara.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...